image
icon

В сърцето на стария град.

Ненадминат градски начин на живот

Улиците “Искър”, “Екзарх Йосиф” и “Цар Симеон” са 3 успоредни улици, които представляват района под бул. Дондуков, наричан с обич от местните жители „Квартала“. Въпреки, че този квартал беше реалният център на София, той беше оставен в продължение на много години, за да „остарее спокойно“. Това се случи, докато местните художници, занаятчии и ресторантьори бяха привлечени от достъпния наем, архитектурата във „винтидж“ стил и старовремските малки каменни улици.

B-52 се намира в истинския стар център на София. Този район, изпълнен с културно наследство, претърпява ренесанс благодарение на градските художници, занаятчии и ресторантьори, които допринасят за обогатяването му.

icon
alt

Храна и напитки

Точно пред вратата ви ще откриете малки продавачи на плодове и зеленчуци, магазини за вино, отличени ресторанти, концептуални барове и най-доброто кафе в града.

image

icon
icon

Пазар

Малките улички около B-52 са дом на много от творците и креативните личности на града. На всеки ъгъл има нов бутик или галерия за откриване.

image

icon
icon

Култура

Районът около B-52 има оживена общност с редовни социални и културни събития, както и улични панаири. "Квартала" е местен колектив, посветен на култивирането на изкуствата и ренесанса на този район

image

icon
icon

За деца

Родителите, жители на B-52 ще пропуснат сутрешното пътуване и натовареното движение до работното място и вместо това ще се насладят на кратка сутрешна разходка с децата си до училище. Децата и родителите ще имат предимството от разнообразието на детски градини и начални училища на 10 минути разходка от входната им врата.

image

icon
icon