image
icon

Забележителен дебют

В B-52 предимството се изразява в шест прости елемента, изпълнени чрез усъвършенствани строителни практики за осигуряване на комфорт, дизайн и благоденствие на жителите му.

Въздух:

Вентилационната система на B-52 е проектирана от британски специалисти, които изпълняват мащабни проекти по целия свят. Висококачественият въздушен поток се осигурява от последното поколение енергоспестяващи системи MVHR. Във всяка стая пречистеният въздух с ниво HEPA (PM2.5) циркулира, докато възстановява отоплението и охлаждането във всяка стая. С тези системи 93% от топлината се задържа в сградата, намалявайки сметките за комунални услуги с няколко хиляди лева годишно. По-важното е, че тази енергийна ефективност значително намалява въглеродния отпечатък на сградата.

img

Вода:

Жителите ще изпитат предимствата на пиенето, къпането и измиването с пречистена вода от всяко едно кранче в сградата, осигурени от входна самопочистваща система за филтриране на вода.

Светлина:

При проектирането на B-52 ключов приоритет беше да предоставим на жителите преимуществото на естествените цикли на денонощието. Френските прозорци заливат всички домове с дневна светлина. Вечер био-чувствителното околно осветление затъмнява светлините на общите части и осветява пътеки, за да промотира сокойствието и релаксацията в края на деня.

img

Спокойствие:

Малко хора осъзнават, че звукът е един от най-големите източници на стрес в града. Не му обръщаме внимание, но този постоянен фонов шум влияе върху благосъстоянието на човекa. За да се осигури тихо и спокойно жилищно пространство в B-52 се направи пълна акустична диагностика на сградата и квартала. Доклад от 60 страници от водещ акустичен инженер от Англия, подробно описва пълен план за действие, специално проектиран за сградата. Постигнато е ниво на звукова изолация ≥56 dB във всяко жилище, както и минимизиран шум от вътрешните сградни инсталации. Подовете също са шумоизолирани с мембрана, която заглушава до 24 Db ударен шум.

img

Интелигентност :

Във всеки аспект на дизайна на B-52 имаше стремеж към елегантност и оптимизация. Всяко жилище има smart-home подготовка и всяко паркомясто има зарядно за електрически автомобили. Достъпът до помещенията в сградата се осигурява ще става чрез система за пръстов отпечатък (Biometric Fingerprint Sensor), която гарантира удобно, и бързо преминаване във всички части на сградата – от входната врата, през подземния паркинг до отделните домове. Резервното захранване се осигурява на сградата от UPS захранване вместо типиния дизелов агрегат, осигурявайки захранване на сградата и гаражните асансьори.

img

Природа:

CT52 и целият екип на B-52 се ангажират да изпълнят своята част за устойчиво бъдеще. Смятаме, че животът сред природата е най-голямото предимство и нашата основна мисия е да приближим природата до хората, живеещи в центъра на града. Освен енергийно ефективните системи в сградата, всяко налично вътрешно и външно пространство ще бъде засадено със зеленина.